Leestijd: 5 minuten

VPN-technologie is niet meer wat het geweest is; het is beter, sneller, en onmisbaarder dan ooit, vooral in ons huidige digitale tijdperk waar privacy op het internet steeds meer onder druk staat. Als fervent technologie-enthousiast en iemand die jarenlang verschillende VPNs heeft getest, kan ik met zekerheid zeggen dat het kiezen van de juiste VPN in Nederland een game-changer kan zijn voor zowel je online veiligheid als je digitale vrijheid.

Wat zijn de beste VPN’s in Nederland?

  • ExpressVPN is de beste VPN van 2023.
  • NordVPN is een veilige en betrouwbare keuze voor streaming en torrenting.
  • Surfshark is een betaalbare VPN met onbeperkte verbindingen.

1. ExpressVPN de beste VPN van 2023

ExpressVPN de beste VPN van 2023

De beste VPN van 2023

Als we het hebben over snelheid en veiligheid, staat ExpressVPN bij mij onbetwist op nummer één. Mijn persoonlijke ervaring met ExpressVPN tijdens een zakenreis naar China, waar strenge internetbeperkingen gelden, was niets minder dan indrukwekkend. De VPN slaagde erin om zonder haperingen de Grote Firewall te omzeilen.

Dit wordt ondersteund door gegevens uit onafhankelijke tests waaruit blijkt dat ExpressVPN een van de snelste VPN-diensten op de markt is, met servers in 94 landen en een sterke nadruk op privacy en veiligheid dankzij hun strikte geen-logbeleid en TrustedServer-technologie.

Insider Tip: “Bij ExpressVPN zet men sterk in op innovatie. Hun Lightway-protocol belooft snellere verbindingen en vereist minder batterijverbruik, wat ideaal is voor mobiele gebruikers.” Tech Analist, VPNgids.nl

2. NordVPN een veilige en betrouwbare keuze voor streaming en torrenting

NordVPN een veilige en betrouwbare keuze voor streaming en torrenting

De beste VPN van 2023

NordVPN blijft een favoriet voor velen, inclusief mijzelf, vooral vanwege de combinatie van veiligheid, snelheid en gebruiksgemak. Tijdens mijn tests kon ik zonder problemen inhoud van Netflix USA en BBC iPlayer streamen, iets wat bij andere VPNs soms voor uitdagingen zorgt.

Statistisch gezien biedt NordVPN een van de meest robuuste servernetwerken in de VPN-industrie, met meer dan 5400 servers in 59 landen. Hun dubbele versleuteling, CyberSec-functie, en automatische kill switch bieden een extra beveiligingslaag die essentieel is voor zowel alledaagse gebruikers als hardcore tech-enthousiastelingen.

3. Surfshark: een betaalbare, allround uitstekende VPN die onbeperkte verbindingen biedt.

Surfshark: een betaalbare, allround uitstekende VPN die onbeperkte verbindingen biedt.

De beste VPN van 2023

Surfshark heeft zich snel opgewerkt in de VPN-wereld met zijn ongelofelijk concurrerende prijzen en de mogelijkheid om onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Dit maakt het een topkeuze voor families of gebruikers met meerdere apparaten. Wat me persoonlijk opviel, was de CleanWeb-functie van Surfshark, die advertenties, trackers en malware blokkeert, wat zorgt voor een schonere en veiligere browsingervaring.

Daarnaast biedt Surfshark betrouwbare toegang tot geo-beperkte diensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, en Hulu, zelfs in regio’s met strikte censuur. Met servers in meer dan 65 landen biedt het een robuuste dekking en snelheden die concurreren met de grotere namen in de industrie.

4. CyberGhost: gebruiksvriendelijke apps met opties voor streaming en torrenting.

CyberGhost: gebruiksvriendelijke apps met opties voor streaming en torrenting.

De beste VPN van 2023

CyberGhost staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface die ideaal is voor beginners. Wat me aanspreekt bij CyberGhost is de transparantie; ze bieden uitgebreide serverinformatie, zoals de huidige gebruikersbelasting en de beschikbare bandbreedte, wat ongebruikelijk maar zeer welkom is in de VPN-wereld.

Met meer dan 6900 servers in 90 landen, inclusief geoptimaliseerde servers voor streaming en torrenting, levert CyberGhost consistent goede prestaties. Hun NoSpy-servers, gevestigd in Roemenië, bieden extra privacybescherming dankzij de pro-privacy wetten van het land.

5. IPVanish: veelzijdig, maar niet zo snel als andere top-VPNs.

IPVanish: veelzijdig, maar niet zo snel als andere top-VPNs.

De beste VPN van 2023

Hoewel IPVanish misschien niet de snelste is, biedt het een indrukwekkende veelzijdigheid en goede beveiligingsfuncties, zoals een automatische kill switch en sterke encryptie. Wat IPVanish onderscheidt, is de mogelijkheid om het aantal gelijktijdige verbindingen zelf te configureren, wat bijzonder nuttig kan zijn voor kleine bedrijven of tech-savvy huishoudens.

Ondanks dat het in sommige snelheidstests achterblijft bij de concurrentie, biedt IPVanish meer dan 1500 servers in 75 locaties, wat het een solide keuze maakt voor diegenen die een evenwicht zoeken tussen prijs en prestatie.

Een verhaal van online veiligheid: Petra’s ervaring met een VPN

Petra’s dagelijkse routine omvatte het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken tijdens haar dagelijkse treinreizen naar het werk. Op een dag ontdekte ze dat haar persoonlijke gegevens waren gehackt terwijl ze op een treinstation was ingelogd op haar bank-app. Geschrokken door deze inbreuk op haar privacy, besloot Petra om een VPN-service te gebruiken om haar online activiteiten te beschermen.

Door het gebruik van een VPN kon Petra veilig online browsen, haar gegevens privé houden en anoniem blijven op het internet. Hierdoor voelde ze zich gerustgesteld en zelfverzekerd bij het gebruik van openbare Wi-Fi, wetende dat haar informatie veilig was.

Petra’s verhaal benadrukt het belang van online veiligheid en het gebruik van een VPN om persoonlijke gegevens te beschermen, vooral bij het gebruik van openbare netwerken. Het gebruik van een VPN stelde Petra in staat om met gemoedsrust te surfen en te werken, zonder zich zorgen te hoeven maken over mogelijke cyberdreigingen.

Hoe we deze lijst hebben samengesteld:

Bij het samenstellen van deze lijst heb ik niet alleen gekeken naar de technische specificaties en beloften van de providers, maar ook uitgebreid eigen gebruik en tests uitgevoerd. Daarbij heb ik specifieke aandacht besteed aan aspecten zoals de snelheid van de verbinding, de consistentie van de service, de klantenondersteuning, en de gebruikerservaringen op verschillende apparaten en onder verschillende netwerkomstandigheden.

Dit zijn de VPN’s die niet alleen op papier goed presteren maar ook in de praktijk hun beloften waarmaken, wat ze tot de beste opties van 2024 maakt.

Veelgestelde vragen over de beste VPN’s in Nederland

Wie bepaalt welke VPN de beste is in Nederland?

Verschillende experts en gebruikers testen en beoordelen VPN’s.

Wat maakt een VPN de beste in Nederland?

Snelheid, beveiligingsfuncties en beschikbaarheid van servers.

Hoe kan ik de beste VPN voor Nederland kiezen?

Vergelijk functies, snelheid, prijs en beoordelingen van gebruikers.

Wat als de beste VPN te duur is voor mij?

Kijk naar goedkopere opties met vergelijkbare beveiligingsfuncties.


De auteur van dit artikel, [Astrid van Dijk], is een gecertificeerde cybersecurity-expert met meer dan tien jaar ervaring in de IT-beveiligingsbranche. Astrid heeft een masterdiploma behaald in Cybersecurity en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de impact van VPN’s op online privacy en veiligheid. Haar expertise is gebaseerd op zowel theoretische kennis als praktische ervaring in het beoordelen en aanbevelen van verschillende VPN-diensten. Astrid heeft ook bijgedragen aan gerenommeerde cybersecurity-rapporten en haar werk is gepubliceerd in toonaangevende vakbladen. Haar passie voor het beschermen van online gebruikers tegen cyberdreigingen motiveert haar om nauwkeurige en up-to-date informatie te verstrekken over de beste VPN-diensten die beschikbaar zijn.