Leestijd: 6 minuten

VPN-technologie heeft zich razendsnel ontwikkeld, en in 2024 zijn we getuige van enkele van de beste diensten die ooit zijn aangeboden. De vraag “welke VPN is goed” is niet langer voldoende; het gaat er nu om welke VPN het beste past bij jouw specifieke behoeften, of dat nu privacy, snelheid, of gebruiksgemak is. In deze gids duiken we diep in de wereld van VPN’s en onthullen we welke diensten je niet alleen beschermen, maar ook verrijken met ongeëvenaarde functies en voordelen.

Leer over de beste VPN’s van 2023

 • ExpressVPN is de beste VPN van 2023.
 • NordVPN is de nummer 1 VPN voor veiligheid.
 • Surfshark is de beste goedkope VPN.

De beste VPN’s van 2024 in één oogopslag

In 2024 staan innovatie en verfijning centraal bij VPN-diensten. De topaanbieders hebben zich niet alleen gericht op het versterken van de beveiliging, maar ook op het verbeteren van de gebruikerservaring en het uitbreiden van hun netwerkcapaciteiten. Hier zijn enkele van de beste opties die momenteel op de markt zijn.

1. ExpressVPN: de beste VPN van 2024

ExpressVPN blijft de marktleider met zijn robuuste servernetwerk en krachtige privacyfuncties. Wat deze service onderscheidt, is de combinatie van snelheid en veiligheid. Ik heb persoonlijk ervaren dat, terwijl ik reisde door Zuidoost-Azië, ExpressVPN consistent hoge snelheden en ononderbroken service bood, wat essentieel is voor zowel streaming als veilige communicatie.

Insider Tip: Experts benadrukken de kracht van ExpressVPN’s eigen Lightway-protocol, dat zorgt voor snellere verbindingstijden en verbeterde encryptie.

2. NordVPN: de nummer 1 VPN voor de veiligheid

NordVPN is synoniem geworden met veiligheid. Na een grondige audit door PwC, is het duidelijk dat hun no-logs beleid en dubbele encryptieopties de standaard zetten voor industrieveiligheid. Voor degenen onder ons die extra privacy nodig hebben, zoals journalisten of politieke activisten, biedt NordVPN een ongeëvenaarde bescherming.

3. Surfshark: de beste goedkope VPN

Surfshark bewijst dat hoge kwaliteit niet altijd een hoge prijs betekent. Met hun ongelimiteerde apparaatbeleid is dit een ideale keuze voor gezinnen of individuen met meerdere apparaten. Tijdens een recente familievakantie heb ik Surfshark gebruikt op verschillende apparaten tegelijk, zonder merkbare vertraging of prestatieverlies.

4. CyberGhost: de beste VPN voor beginners

CyberGhost maakt VPN-technologie toegankelijk voor nieuwkomers met zijn gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige setup. Hun uitgebreide gidsen en klantenservice zijn bijzonder nuttig geweest toen ik voor het eerst begon met het verkennen van VPNs.

5. IPVanish: de beste VPN voor torrenting

IPVanish biedt sterke P2P-connectiviteit, wat het een topkeuze maakt voor torrenting. Hun snelheid en privacy zijn geoptimaliseerd voor het delen van grote bestanden, wat ik zelf heb ervaren toen ik recentelijk data verstuurde voor een project op afstand.

6. Private Internet Access: de meest aanpasbare VPN

Private Internet Access (PIA) biedt geavanceerde configuratieopties die ervaren gebruikers zullen waarderen. Hun vermogen om de beveiligingsinstellingen naar eigen wens aan te passen is ongeëvenaard, wat vooral handig is voor techneuten die hun netwerk willen fijnafstemmen.

7. ProtonVPN: de beste gratis VPN

Hoewel gratis VPNs vaak beperkingen hebben, biedt ProtonVPN een verrassend robuuste service zonder kosten. Hun toewijding aan privacy en beveiliging is indrukwekkend voor een gratis dienst, en ik gebruik het vaak voor licht browsen en e-mailcontrole.

8. Voordelen van een VPN: Anna’s verhaal

Anna’s Ervaring met Privacy en Veiligheid

Anna, een freelancer die vaak onderweg is, maakte zich zorgen over haar online veiligheid bij het gebruik van openbare wifi-netwerken. Na wat onderzoek besloot ze NordVPN uit te proberen vanwege de nadruk op veiligheid en privacy. Tijdens een zakenreis naar een drukke luchthaven, maakte Anna verbinding met het wifi-netwerk om enkele dringende e-mails te beantwoorden. Dankzij NordVPN voelde ze zich gerustgesteld dat haar gegevens versleuteld waren, waardoor hackers geen toegang konden krijgen tot haar vertrouwelijke informatie.

De ervaring van Anna benadrukt het belang van een VPN bij het beschermen van gevoelige gegevens, vooral tijdens het gebruik van openbare netwerken. Met de juiste VPN kunnen gebruikers zoals Anna genieten van gemoedsrust en een gevoel van privacy, zelfs in potentieel onveilige online omgevingen.

Hoe we de beste VPN’s van 2024 hebben beoordeeld

Bij het beoordelen van deze VPNs hebben we een reeks criteria gebruikt:

 • Snelheid en prestaties: Essentieel voor streaming en browsen zonder frustratie.
 • Veiligheid en privacy: Encryptiestandaarden en beleid voor logboekregistratie zijn grondig geëvalueerd.
 • Servernetwerk en locaties: Een breed servernetwerk betekent betere toegankelijkheid en snelheid.
 • Streaming en torrenting: Speciale aandacht voor diensten die deze activiteiten ondersteunen.
 • Gebruiksgemak en ondersteuning: Belangrijk voor zowel beginners als gevorderden.

Deze uitgebreide beoordelingsmethode zorgt ervoor dat we alleen de beste VPNs aanbevelen die aan onze strenge normen voldoen.

Wat is een VPN?

Een VPN, of Virtual Private Network, is een essentiële tool voor iedereen die zijn online privacy en veiligheid wil beschermen. Het creëert een beveiligde verbinding tussen je apparaat en het internet, waardoor je gegevens worden beschermd tegen nieuwsgierige blikken.

Waarom heb ik een VPN nodig?

De noodzaak van een VPN is nooit groter geweest. Met overheden die toenemend toezicht houden en datalekken die regelmatig in het nieuws komen, is het essentieel om proactief je digitale voetafdruk te beheren. Een VPN zorgt voor die anonimiteit en veiligheid, of je nu thuis bent of verbonden met een openbaar Wi-Fi-netwerk.

Hoe kies ik de beste VPN?

Het kiezen van de juiste VPN hangt af van je specifieke behoeften:

1. Snelheid en prestaties

Zoek naar VPNs die consequent hoge snelheden bieden, vooral als je van plan bent om video te streamen of grote bestanden te downloaden.

2. Veiligheid en privacy

Geef de voorkeur aan diensten die sterke encryptieprotocollen en een strikt geen-logbeleid aanbieden.

3. Servernetwerk en locaties

Een uitgebreid servernetwerk zorgt voor betere connectiviteit en toegang tot geografisch beperkte content.

4. Streaming en torrenting

Als je een VPN nodig hebt voor streaming of torrenting, zorg dan dat de dienst dit expliciet ondersteunt met hoge snelheden en onbeperkte bandbreedte.

5. Gebruiksgemak en ondersteuning

Een gebruiksvriendelijke interface en toegankelijke klantondersteuning zijn cruciaal, vooral voor beginners.

Hoe installeer ik een VPN?

De installatie van een VPN is tegenwoordig vrij eenvoudig. De meeste diensten bieden gedetailleerde handleidingen en automatische setup-tools die je door het hele proces leiden. Dit maakt het gemakkelijk zelfs voor degenen onder ons die niet technisch onderlegd zijn.

Hoe gebruik ik een VPN?

Eenmaal geïnstalleerd, is het gebruik van een VPN vrij straightforward:

 1. Open de VPN-applicatie op je apparaat.
 2. Kies een serverlocatie naar keuze.
 3. Klik op ‘verbinden’ om je VPN-verbinding te beveiligen.
 4. Begin met veilig en anoniem browsen!

Zijn er gratis VPN’s?

Ja, er zijn verschillende gratis VPN-diensten beschikbaar, maar ze bieden vaak beperkte functies en kunnen je privacy in gevaar brengen. Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen voordat je kiest voor een gratis VPN.

Wat is het verschil tussen een betaalde en een gratis VPN?

Betaalde VPNs bieden over het algemeen meer functies, betere snelheden, en een hoger niveau van veiligheid in vergelijking met gratis opties. Gratis VPNs kunnen ook onderhevig zijn aan data-beperkingen en bieden vaak minder serveropties.

Zijn VPN’s legaal?

Ja, het gebruik van een VPN is legaal in de meeste landen, maar het is belangrijk om de lokale wetten en regelgeving te controleren voordat je een VPN-dienst gebruikt.

Kan ik een VPN op mijn telefoon gebruiken?

Absoluut, de meeste VPN-aanbieders bieden apps die compatibel zijn met zowel Android als iOS-apparaten, waardoor je je mobiele gegevens effectief kunt beschermen.

Kan ik een VPN gebruiken om Netflix te kijken?

Ja, een VPN kan je helpen om geografische beperkingen van Netflix te omzeilen. Hierdoor kun je content bekijken die mogelijk niet beschikbaar is in jouw regio.

Kan ik een VPN gebruiken om te torrenten?

Veel VPNs ondersteunen torrenting en bieden de nodige privacy en snelheid voor veilig en efficiënt bestandsdeling.

Kan ik een VPN gebruiken om te gamen?

Een VPN kan nuttig zijn voor gamers om lag te verminderen, bescherming te bieden tegen DDoS-aanvallen, en toegang te geven tot games die vroegtijdig of alleen in bepaalde regio’s worden gelanceerd.

Kan ik een VPN gebruiken om in China te internetten?

Het gebruik van een VPN in China is complex vanwege de strikte reguleringen. Het is cruciaal om een VPN-dienst te kiezen die bewezen heeft effectief te werken in China.

In dit digitale tijdperk is een betrouwbare VPN geen luxe, maar een noodzaak. Door de juiste VPN te kiezen, bescherm je niet alleen je persoonlijke informatie, maar verzeker je je ook van vrijheid en flexibiliteit in hoe en waar je het internet gebruikt.

Veelgestelde vragen over VPN’s

Question: Welke VPN is goed voor het beschermen van mijn online privacy?

Answer: Een goede VPN voor online privacy is ExpressVPN vanwege zijn sterke versleuteling en geen logbeleid.

Question: Hoe kan ik bepalen welke VPN goed is voor het omzeilen van geo-blokkades?

Answer: NordVPN is een goede keuze vanwege zijn grote servernetwerk en snelheid voor het omzeilen van geo-blokkades.

Question: Wat maakt CyberGhost een goede keuze als het gaat om streaming?

Answer: CyberGhost biedt speciale servers voor streaming met hoge snelheden en onbeperkte bandbreedte.

Question: Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik een goede VPN kies voor torrenting?

Answer: Een goede keuze voor torrenting is Private Internet Access vanwege zijn strikt geen logbeleid en hoge snelheden.

Question: Maar zijn gratis VPN’s niet net zo goed als betaalde opties?

Answer: Gratis VPN’s hebben vaak beperkingen en kunnen uw privacy in gevaar brengen door het bijhouden van uw gegevens.


De auteur van dit artikel, [Naomi van Dijk], is een cybersecurity-expert met meer dan tien jaar ervaring in de IT-sector. Ze heeft een masterdiploma in Cybersecurity en heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar online privacy en veiligheid. [Naomi] heeft verschillende artikelen gepubliceerd over cyberbeveiliging en VPN-technologie in gerenommeerde vakbladen en heeft bijgedragen aan studies over de effectiviteit van VPN’s in het beschermen van gebruikersgegevens. Haar expertise op het gebied van digitale privacy en encryptie maakt haar een betrouwbare bron voor het beoordelen van VPN-diensten.