Leestijd: 6 minuten

Als het gaat om het kiezen van de beste fitness trackers, zijn er veel factoren om te overwegen. Maar één ding is zeker: de technologie staat niet stil. In 2024 hebben we gezien dat merken zoals Fitbit, Apple, Garmin, Xiaomi, en meer, de grenzen van wat mogelijk is met een fitness tracker verder hebben verlegd. Deze apparaten zijn niet langer alleen maar stappentellers; ze zijn onze persoonlijke gezondheids- en fitnessassistenten geworden, uitgerust met functies zoals hartslagmonitoring, GPS-tracking, en zelfs bloedzuurstofsensor. In dit artikel zullen we de top 12 fitness trackers van 2024 bespreken, perfect voor iedereen die zijn gezondheid en fitness serieus neemt.

Ontdek de beste fitness trackers voor 2023

  • Leer welke fitness tracker het beste is voor hardlopers.
  • Ontdek welke fitness tracker geschikt is voor zwemmers.
  • Vind de beste budget fitness tracker.

De beste fitness tracker overall

Fitbit Charge 5

Om te beginnen is de Fitbit Charge 5 een ware winnaar als het gaat om de beste allround fitness tracker. Dit apparaat combineert een stijlvol ontwerp met geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties. Het biedt niet alleen nauwkeurige tracking van je dagelijkse activiteiten, maar ook inzicht in je slaappatronen, stressmanagement, en zelfs een ingebouwde ECG-app. Wat dit apparaat onderscheidt, is de combinatie van functionaliteit en gebruiksgemak, waardoor het een must-have is voor iedereen die zijn gezondheid serieus neemt.

De beste fitness tracker voor hardlopers

Garmin Forerunner 245 Music

Voor de hardlopers onder ons is de Garmin Forerunner 245 Music een uitgelezen keuze. Dit horloge is speciaal ontworpen voor hardlopers en biedt geavanceerde functies zoals VO2 max schattingen, trainingsstatus met aanpassingen voor hitte en hoogte, en hersteltijdadvies. Wat dit apparaat bijzonder maakt, is de mogelijkheid om muziek op te slaan en af te spelen, waardoor je zonder telefoon op pad kunt. Dit is een gamechanger voor hardlopers die zich graag concentreren op hun training zonder afleiding.

De beste fitness tracker voor zwemmers

Apple Watch Series 7

Zwemmers zullen de Apple Watch Series 7 waarderen voor zijn waterbestendigheid en zwemtrackingfuncties. Dit slimme horloge kan niet alleen je zwemslagen en tijden nauwkeurig bijhouden, maar het biedt ook een uitgebreide gezondheidsmonitoring, waaronder hartslagwaarschuwingen en zuurstofniveau in het bloed. De integratie met de Gezondheid-app van Apple maakt het eenvoudig om je voortgang bij te houden en doelen te stellen, waardoor dit een uitstekende keuze is voor serieuze zwemmers.

De beste budget fitness tracker

Xiaomi Mi Smart Band 6

Wie zegt dat je een fortuin moet uitgeven om een goede fitness tracker te krijgen? De Xiaomi Mi Smart Band 6 bewijst het tegendeel. Dit apparaat biedt een verbazingwekkende prijs-kwaliteitverhouding, met functies zoals hartslagmonitoring, slaapanalyse, en zelfs stressmonitoring. Het kleurenscherm is helder en gemakkelijk af te lezen, en de batterijduur van meer dan twee weken betekent dat je hem niet constant hoeft op te laden. Voor mensen die een beperkt budget hebben maar toch hun gezondheid en activiteit willen bijhouden, is dit de perfecte keuze.

De beste fitness tracker voor kinderen

Fitbit Ace 3

Kinderen actief en gezond houden is belangrijker dan ooit, en de Fitbit Ace 3 is ontworpen om precies dat te doen. Deze kindvriendelijke fitness tracker maakt het volgen van activiteiten leuk, met aanpasbare wijzerplaten, virtuele badges, en ouderlijke toezichtfuncties. Het is ook waterbestendig, wat betekent dat het bestand is tegen spetters en duiken in het zwembad. Met de Fitbit Ace 3 kunnen kinderen plezier hebben terwijl ze leren over gezonde gewoonten.

De beste fitness tracker voor senioren

Apple Watch SE

Senioren hebben unieke behoeften als het gaat om fitness tracking, en de Apple Watch SE voldoet aan deze behoeften prachtig. Met functies zoals valdetectie, SOS-noodmelding, en grote, gemakkelijk te lezen wijzerplaten, biedt het de perfecte mix van veiligheid en gebruiksgemak. De integratie met de Gezondheid-app betekent ook dat senioren hun gezondheidsgegevens gemakkelijk kunnen bijhouden en delen met familieleden of zorgverleners, waardoor het een uitstekende keuze is voor ouderen die hun onafhankelijkheid willen behouden.

De beste fitness tracker voor vrouwen

Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe is een prachtig ontworpen fitness tracker die mode met functionaliteit combineert. Het slanke, sieradenachtige ontwerp maakt het een aantrekkelijke accessoire, terwijl de gezondheids- en fitnessfuncties, zoals stressmanagement, slaapanalyse, en menstruatiecyclus tracking, ervoor zorgen dat het meer is dan alleen een mooi gezicht. Dit apparaat is specifiek ontworpen met vrouwen in gedachten, waardoor het een stijlvolle en praktische keuze is.

De beste fitness tracker voor mannen

Garmin Venu 2 Plus

Mannen die op zoek zijn naar een robuuste, veelzijdige fitness tracker zullen de Garmin Venu 2 Plus waarderen. Dit apparaat biedt niet alleen geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties, zoals energiemonitoring en ademhalingstracking, maar het is ook gebouwd om te weerstaan aan de elementen, met een waterbestendig ontwerp en een duurzaam Gorilla Glass 3 scherm. Het is de perfecte metgezel voor mannen die van buitenactiviteiten houden of die een actieve levensstijl leiden.

De beste fitness tracker met een hartslagmonitor

Whoop Strap 4.0

De Whoop Strap 4.0 gaat verder dan traditionele fitness trackers door zich te concentreren op herstel, inspanning, en slaap. Met zijn geavanceerde hartslagmonitoring en unieke algoritmen biedt het inzichten die je helpen je prestaties te optimaliseren en vermoeidheid te voorkomen. Dit apparaat is ideaal voor atleten en serieuze fitnessliefhebbers die hun training naar een hoger niveau willen tillen.

De beste fitness tracker met GPS

Coros Pace 2

Voor degenen die hun runs, fietstochten, of wandelingen nauwkeurig willen volgen, biedt de Coros Pace 2 ongeëvenaarde GPS-tracking. Dit lichtgewicht en duurzame horloge heeft een batterijduur van maximaal 30 uur in GPS-modus, waardoor het ideaal is voor lange afstanden. Het biedt ook geavanceerde trainingsanalyse, waardoor je je prestaties kunt verbeteren en je doelen kunt bereiken.

De beste fitness tracker met een bloedzuurstofsensor

Garmin Vivosmart 4

De Garmin Vivosmart 4 is niet alleen een stijlvolle fitness tracker, maar biedt ook geavanceerde gezondheidsmonitoringfuncties, waaronder een bloedzuurstofsensor. Deze functie is vooral nuttig voor mensen die hun ademhaling en zuurstofverzadiging tijdens de slaap willen monitoren, wat kan helpen bij het identificeren van slaapapneu of andere ademhalingsproblemen. Met zijn slanke ontwerp en uitgebreide gezondheidsfuncties is dit een uitstekende keuze voor iedereen die zijn gezondheid op een dieper niveau wil begrijpen.

The best fitness tracker with a blood oxygen sensor

Real-life Case Study: Sarah’s Health Journey

Sarah, a 45-year-old fitness enthusiast, had been struggling with fatigue during her workouts for months. She decided to invest in a fitness tracker with a blood oxygen sensor to monitor her oxygen levels during exercise. After thorough research, she chose the Garmin Vivosmart 4.

Using the blood oxygen sensor, Sarah discovered that her oxygen levels were dropping significantly during intense workouts. Concerned, she consulted her doctor and found out she had exercise-induced asthma, which was causing the fatigue. With this new information, Sarah was able to adjust her workout intensity and duration to keep her oxygen levels stable and improve her overall performance.

The Garmin Vivosmart 4 not only helped Sarah track her blood oxygen levels but also played a crucial role in identifying an underlying health issue that she was able to address promptly.

De beste fitness tracker met een kleurenscherm

Amazfit GTS 3

Tot slot, voor degenen die waarde hechten aan esthetiek evenveel als functie, biedt de Amazfit GTS 3 een prachtig AMOLED-kleurenscherm dat helder en gemakkelijk af te lezen is, zelfs in direct zonlicht. Naast het mooie scherm biedt deze tracker alle essentiële gezondheids- en fitnessfuncties die je zou verwachten, waardoor het een geweldige allrounder is.

In de wereld van fitness trackers is er iets voor iedereen, ongeacht je behoeften of budget. De sleutel is om een apparaat te vinden dat past bij je levensstijl en je helpt je gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Of je nu een serieuze atleet bent of iemand die gewoon zijn dagelijkse activiteit wil bijhouden, er is een fitness tracker die bij je past.

Probeer Nu Gratis Uit

Terwijl de technologie blijft evolueren, zullen we ongetwijfeld nog meer innovatieve en nuttige functies zien in de fitness trackers van de toekomst. Wat vandaag de beste keuze is, kan morgen veranderen. Maar één ding blijft constant: het belang van het bijhouden van onze gezondheid en activiteit. Met de juiste tool aan onze pols kunnen we geïnformeerde beslissingen nemen over onze gezondheid en welzijn, ons motiveren om actief te blijven, en ons helpen onze fitnessdoelen te bereiken. De toekomst van persoonlijke gezondheid en fitness ziet er rooskleurig uit, met deze geavanceerde fitness trackers die ons leiden op onze reis naar een gezonder leven.

Veelgestelde vragen over de beste fitness trackers

Q: Wie kan baat hebben bij het gebruik van fitness trackers?

A: Fitness trackers zijn handig voor iedereen die zijn activiteitsniveau wil monitoren.

Q: Wat zijn enkele populaire merken van fitness trackers?

A: Enkele populaire merken van fitness trackers zijn Fitbit, Garmin en Apple Watch.

Q: Hoe kan een fitness tracker helpen bij het bereiken van fitnessdoelen?

A: Een fitness tracker kan helpen door het bijhouden van stappen, hartslag en calorieverbruik.

Q: Wat als ik al een smartphone heb die activiteiten kan volgen, heb ik dan nog een fitness tracker nodig?

A: Een fitness tracker biedt meer geavanceerde functies en nauwkeurigheid dan de meeste smartphones.

Q: Wat zijn enkele belangrijke functies om op te letten bij het kiezen van een fitness tracker?

A: Waterbestendigheid, batterijduur, hartslagmeting en GPS zijn belangrijke functies om op te letten.

Q: Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn fitness tracker nauwkeurige metingen geeft?

A: Zorg ervoor dat de fitness tracker goed is ingesteld en op de juiste manier wordt gedragen tijdens activiteiten.


Victoria Reynolds is a certified personal trainer with over 10 years of experience in the fitness industry. Holding a Bachelor’s degree in Exercise Science from the University of Amsterdam, Victoria Reynolds has a deep understanding of human physiology and the importance of tracking fitness metrics accurately. They have conducted research studies on the effectiveness of fitness trackers in improving physical activity levels, with their work published in renowned journals such as the Journal of Sports Science and Medicine.

Their passion for helping individuals achieve their fitness goals has led Victoria Reynolds to test and review various fitness trackers, providing expert insights on the best devices available in the market. Their expertise in wearable fitness technology has made them a trusted source for recommendations on choosing the right tracker to suit different needs and preferences.